اغلب افراد مبتدی می پرسند نام دامنه چیست و دامنه ها چگونه کار می کنند؟ اگر مبتدی هستید، ممکن است شنیده باشید که برای ایجاد یک وب سایت به یک دامنه نیاز دارید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند
- موضوعاتی که در این راهنما به آنها خواهیم پرداخت.
- نام دامنه چیست؟
- Domain Name چگونه کار می کند؟
- تفاوت Domain Name با وب سایت و میزبانی وب چیست؟
- انواع مختلف نام دامنه
- چه کسی مسئول سیستم نام دامنه است؟
- چگونه یک نام دامنه برای وب سایت خود انتخاب کنیم؟
- چگونه یک نام دامنه بخریم؟
- سوالات متداول در مورد نام دامنه
- 1. ساب دامنه چیست؟
- 2. آیا می توانم ثبت Domain Name خود را لغو کنم؟
- 3. آیا می توانم وب سایت خود را به نام دامنه دیگری منتقل کنم؟
- 4. آیا می توانم نام دامنه را بفروشم؟
- 5. حریم خصوصی دامنه چیست؟ آیا به آن نیاز دارم؟
- 6. آیا می توانم بیش از یک نام دامنه بخرم؟
با این حال، بسیاری از مبتدیان نام دامنه را با یک وب سایت یا خدمات میزبانی وب سایت اشتباه می گیرند. اگر تازه شروع به کار کرده اید، ممکن است همه این اصطلاحات متفاوت خیلی فنی به نظر برسند.
در این راهنمای مبتدی از لاراتاندر، ما پاسخ خواهیم داد که Domain Name چیست و دامنه ها چگونه کار می کنند. هدف این است که به شما در درک و انتخاب نام دامنه ی مناسب برای وب سایتتان کمک کنیم.
موضوعاتی که در این راهنما به آنها خواهیم پرداخت.
- Domain Name چیست؟
- دامنه ها چگونه کار می کنند؟
- Domain Name چه تفاوتی با وب سایت و میزبانی وب دارد؟
- انواع مختلف نام دامنه
- چه کسی مسئول سیستم نام دامنه است؟
- چگونه می توان یک نام دامنه انتخاب کرد
- نحوه خرید Domain Name
- سوالات متداول در مورد نام دامنه
نام دامنه چیست؟
Domain Name آدرس وب سایت شما است که افراد برای بازدید از وب سایت شما در نوار URL مرورگر تایپ می کنند. به زبان ساده، اگر وب سایت شما را یک خانه در نظر بگیریم، نام دامنه ی شما آدرس آن خانه خواهد بود.
توضیح دقیق تر:
اینترنت شبکه ای غول پیکر از رایانه هایی است که از طریق شبکه جهانی کابل ها به یکدیگر متصل می شوند. هر کامپیوتر در این شبکه می تواند با کامپیوترهای دیگر ارتباط برقرار کند.
برای شناسایی آنها، به هر رایانه یک آدرس IP اختصاص داده می شود. IP یک سری اعداد است که یک کامپیوتر خاص را در اینترنت شناسایی می کند. یک آدرس IP معمولی به شکل زیر است:
66.249.66.1
اکنون یادآوری یک آدرس IP مانند این بسیار دشوار است. تصور کنید برای بازدید از وب سایت های مورد علاقه خود مجبور به استفاده از چنین اعدادی باشید قطعا برایتان بسیار دشوار و منزجر کننده بود. نام دامنه برای حل این مشکل اختراع شد.
اکنون اگر می خواهید از یک وب سایت بازدید کنید، نیازی به وارد کردن یک رشته طولانی از اعداد ندارید. در عوض، میتوانید با تایپ یک نام دامنه آسان برای به خاطر سپردن در نوار آدرس مرورگر، از آن بازدید کنید. به عنوان مثال: (larathunder.com)
Domain Name چگونه کار می کند؟
برای درک اینکه چگونه نام دامنه کار می کند، نگاهی می اندازیم به هنگامی که آن را در مرورگر خود باز می کنید چه اتفاقی می افتد.
هنگامی که نام یک دامنه را در مرورگر وب خود وارد می کنید، ابتدا درخواستی را به یک شبکه جهانی از سرورهایی که سیستم نام دامنه (DNS) را تشکیل می دهند ارسال می کند.
سپس این سرورها به دنبال نام سرور های مرتبط با دامنه می گردند و درخواست را به آن سرورهای نام ارسال می کنند (name servers).
به عنوان مثال، اگر وب سایت شما بر روی لاراتاندر میزبانی می شود، اطلاعات سرور نام آن به این صورت خواهد بود:
ns01.larathunder.com
ns02.larathunder.com
این نام سرورهای رایانه هایی هستند که توسط شرکت میزبان شما مدیریت می شوند. شرکت میزبان شما درخواست شما را به رایانه ای که وب سایت شما در آن ذخیره شده است ارسال می کند.
به این کامپیوتر، سرور می گویند. در سرور نرم افزار خاصی بنام وب سرور نصب شده (Apache، Nginx دو نرم افزار وب سرور رایگان و محبوب هستند). وب سرور اکنون صفحه وب و قطعات اطلاعات مرتبط با آن را واکشی می کند. در نهایت، سپس این داده ها را به مرورگر ارسال می کند.
تفاوت Domain Name با وب سایت و میزبانی وب چیست؟
میزبانی وب
یک وب سایت از فایل هایی مانند صفحات HTML، نرم افزارهای سازنده وب سایت، تصاویر و موارد دیگر تشکیل شده است. اگر نام دامنه، آدرس وب سایت شما است، میزبانی وب، خانه ای است که وب سایت شما در آن زندگی می کند.
این رایانه ای واقعی است که فایل های وب سایت شما در آن ذخیره می شوند. اینگونه کامپیوترها سرور نامیده می شوند و به عنوان یک سرویس توسط شرکت های میزبان ارائه می شوند.
برای ایجاد وب سایت خود به نام دامنه و میزبانی وب نیاز دارید. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که آنها دو سرویس جداگانه هستند و می توانید آنها را از دو شرکت مختلف خریداری کنید. اکنون ممکن است از خود بپرسید، اگر آنها را از دو شرکت جداگانه خریداری کنم، چگونه کار می کنند؟
شما فقط باید تنظیمات “نام سرور های دامنه” خود را ویرایش کنید و اطلاعاتی که ارائه شده توسط شرکت میزبان خود را وارد کنید. اطلاعات نام سرور تعیین می کند که در آن درخواست های کاربر برای نام دامنه شما ارسال شود.
توصیه می کنیم دامنه و هاست خود را از یک شرکت دریافت کنید. این به شما امکان می دهد به راحتی آنها را تحت یک حساب کاربری مدیریت کنید.
انواع مختلف نام دامنه
نام دامنه در پسوندهای مختلف قابل ثبت است که از محبوب ترین پسوند ها می توان به پسوند دات کام اشاره کرد. بسیاری از گزینه های دیگر مانند .org، .net، .tv، .info، .io و غیره وجود دارد. با این حال ما همیشه استفاده از پسوند دامنه .com را توصیه می کنیم.
بیایید نگاهی دقیق تر به انواع مختلف نام های دامنه در دسترس داشته باشیم
- دامنه سطح بالا – TLD
- دامنه سطح بالا یا TLD پسوندهای دامنه عمومی هستند که در بالاترین سطح در سیستم نام دامنه فهرست شده اند.
- صدها TLD وجود دارد، اما محبوب ترین آنها .com، .org و .net هستند. سایر TLD ها کمتر شناخته شده اند و ما استفاده از آنها را توصیه نمی کنیم. برای مثال، .biz، .club، .info، .agency، و بسیاری موارد دیگر.
- دامنه سطح بالای کد کشور – ccTLD
- دامنه سطح بالای کد کشور یا ccTLD نامهای دامنه خاص کشور هستند که به پسوند کد کشور مانند .uk برای بریتانیا، .de برای آلمان، .in برای هند ختم میشوند. آنها توسط وب سایت هایی استفاده می شوند که می خواهند مخاطبان را در یک کشور خاص هدف قرار دهند.
- دامنه سطح بالای حمایت شده – sTLD
- دامنه سطح بالای حمایت شده یا sTLD دسته ای از TLD ها است که دارای حامی است که نشان دهنده یک جامعه خاص است که توسط پسوند دامنه ارائه می شود.
چه کسی مسئول سیستم نام دامنه است؟
شرکت اینترنتی برای نامها و شمارههای اختصاصیافته (ICANN) سیستم نامهای دامنه را مدیریت میکند. این سازمان غیر انتفاعی است که سیاست های نام دامنه را ایجاد و اجرا می کند.
ICANN به شرکت هایی به نام ثبت نام دامنه، برای فروش نام دامنه مجوز می دهد. این ثبت کنندگان دامنه مجاز به ایجاد تغییراتی در ثبت نام دامنه از طرف شما هستند.
ثبتکنندگان Domain Name میتوانند نامهای دامنه را بفروشند و سوابق، تمدید و انتقال آن به سایر ثبتکنندگان را مدیریت کنند. به عنوان یک مالک نام دامنه، شما مسئول هستید که به ثبت کننده بگویید درخواست ها را کجا ارسال کند. شما همچنین مسئول تمدید ثبت دامنه خود هستید.
چگونه یک نام دامنه برای وب سایت خود انتخاب کنیم؟
انتخاب Domain Name
در حال حاضر بیش از 350 میلیون نام دامنه ثبت شده وجود دارد و هزاران نام دامنه دیگر هر روز ثبت می شوند. این به آن معناست که همه دامنه های مناسب قبلا ثبت نام شده اند یا خیلی زود ثبت خواهند شد.
این امر فشار زیادی را بر کاربران جدید وارد می کند تا یک ایده دامنه ی مناسب کسب و کار و هدف برای وب سایت خود ارائه دهند.
در اینجا چند نکته سریع وجود دارد که به شما کمک می کند Domain Name را برای وب سایت بعدی خود انتخاب کنید.
- نام دامنه را به دات کام بچسبانید زیرا دات کام بین دامنه ها محبوب ترین و همچنین در بحث تبلیغ راحت و به خاطر سپردنش آسان است.
- مطمئن شوید که کوتاهتر و راحتتر به خاطر سپرده می شود
- تلفظ و املای آن را آسان کنید
- از اعداد و خط فاصله استفاده نکنید
- از مولدهای Domain Name برای ارائه ایده های هوشمندانه نام دامنه استفاده کنید
چگونه یک نام دامنه بخریم؟
شما می توانید دامنه خود را از یکی از ثبت کنندگان نام دامنه خریداری کنید. یک نام دامنه معمولاً حدود 300هزارتومان در سال هزینه دارد. برخی از شرکت های محبوب نام دامنه عبارتند از:
- larathunder.com
- iranserver
- hostiran
با این حال، خرید دامنه به طور خودکار به شما خدمات میزبانی نمی دهد. برای آن، به یک حساب میزبانی وب سایت نیز نیاز دارید.
بسیاری از شرکت های میزبانی وبسایت، خدمات ثبت دامنه را نیز ارائه می دهند. این به شما امکان می دهد هر دو سرویس را تحت یک حساب مدیریت کنید، و همچنین نیازی نیست نگران تغییر تنظیمات سرور نام دامنه خود باشید.
سوالات متداول در مورد نام دامنه
در ادامه به برخی از متداول ترین سؤالات در مورد دامنه پاسخ داده شده است.
1. ساب دامنه چیست؟
یک زیر دامنه در اصل یک دامنه فرزند تحت نام دامنه اصلی است. برای مثال، videos.larathunder.com یک زیر دامنه از larathunder.com است. زمانیکه که یک دامنه را ثبت کردید، این اجازه را دارید که خودتان برای آن زیر دامنه ایجاد کنید.
ساب دامنه ها معمولاً توسط وب سایت ها برای ایجاد سایت های فرزند تحت همان Domain Name استفاده می شوند. به عنوان مثال، یک وبسایت تجاری میتواند یک زیر دامنه برای وبلاگ یا فروشگاه آنلاین خود بهعنوان store.example.com یا blog.example.com ایجاد کند.
2. آیا می توانم ثبت Domain Name خود را لغو کنم؟
برخی از ثبت کنندگان دامنه به شما اجازه می دهند که ثبت دامنه خود را در هر زمان لغو کنید. اگر ثبت نام خود را لغو کنید، ثبت نام برای دیگران در دسترس خواهد بود. سایر ثبت کنندگان نام دامنه به شما این امکان را می دهند که به سادگی اجازه دهید ثبت دامنه شما منقضی شود.
در بیشتر موارد، هیچ هزینه ای بابت ثبت دامنه بازپرداخت نمی کنید. با این حال، برخی از ثبتکنندههای دامنه سیاستهای بازپرداختی دارند که ممکن است بخواهید قبل از لغو ثبتنام با آنها صحبت کنید.
اگر قابلیت تمدید خودکار را فعال نکرده باشید، نام دامنه شما به سادگی پس از دوره ثبت نامی که برای آن پرداخت کرده اید منقضی می شود.
3. آیا می توانم وب سایت خود را به نام دامنه دیگری منتقل کنم؟
بله، شما می توانید هر دامنه ای را به سرور میزبانی سایت خود متصل کنید. همچنین می توانید چندین دامنه را به یک وب سایت متصل کنید. اما این نکته هم وجود دارد که موتورهای جستجو آن را محتوای تکراری شناسایی کنند و این بر رتبه بندی جستجوی شما تأثیر می گذارد.
4. آیا می توانم نام دامنه را بفروشم؟
بله، شما می توانید Domain Name خود را بفروشید. نام های دامنه مانند املاک و مستغلات برای وب هستند. تقاضای زیادی برای نام های دامنه سفارشی و قابل برند خوب وجود دارد.
تجارت نام های دامنه یک صنعت چند میلیون دلاری است. از آنجایی که ثبت دامنه بسیار ارزان است، کارآفرینان باهوش همیشه به دنبال ایده های عالی برای نام دامنه هستند.
اگر میخواهید نام دامنه خود را بفروشید، وبسایتهای بازار زیادی مانند rond.ir و سایرین وجود دارند که میتوانید دامنه خود را برای فروش فهرست کنید.
5. حریم خصوصی دامنه چیست؟ آیا به آن نیاز دارم؟
ICANN از افرادی که نام دامنه را ثبت میکنند میخواهد ایمیل، آدرس فیزیکی، شماره تلفن و سایر اطلاعات شخصی را در اختیار عموم قرار دهند. Domain Privacy یک سرویس افزودنی جداگانه است که توسط ثبت کنندگان دامنه فروخته می شود و به شما امکان می دهد اطلاعات پروکسی را به جای اطلاعات شخصی واقعی خود نشان دهید.
اگر تمایل به مخفی سازی اطلاعات خود ندارید، نیازی به خرید Domain Privacy نیست. با این حال اگر نگران حفظ حریم خصوصی هستید، می توانید این سرویس را با هزینه اندکی خریداری کنید.
6. آیا می توانم بیش از یک نام دامنه بخرم؟
بله، می توانید هر تعدادی دامنه را که دوست دارید خریداری و ثبت کنید.
امیدواریم این مقاله به شما در درک این پاسخ که بدانید نام دامنه چیست و دامنه ها چگونه کار می کنند کمک کرده باشد.
با سلام
ببخشید وقتی ما دامنه ای رو روی هاست ادان میکنیم یعنی یک سایت کاملا مجزا نسبت به سایت اصلیمون داریم و هیچ رابطه ای با هم ندارن؟
سلام
بله دقیقا همینطوره
ممنونم از مطالب خوبتون ، مقاله کامل و جامعی بود.
سلام
ممنون از مطالب بسیار مفیدتون، می خواستم بدونم بدون اینکه دامنه رو پارک کنیم میشه از طریق ریدایرکت 301 دو دامنه برای یک هاست داشت؟
باسلام و احترام
بله اما برای اینکار باید از یک سرویس ابری مثل کلودفلیر یا ابر آروان استفاده کنبد. از این طریق میتونید بدون پارک کردن دامنه از ریدایرکت استفاده کنید.
سلام من روی وبسایتم یک سابدامین میخوام بزنم ولی تمام مراحل رو به درستی رفتم ولی خطای 404 میده. مشکل چیه؟ ممنونم ازتون.
باسلام و احترام
اگر هاستتون رو از مجموعه لاراتاندر تهیه کردید داخل پنل تیکت ارسال بفرمایید تا بررسی بشه
سلام میشه روی ساب دامین قالب دیگه ای به جز قالب اصلی سایت رو نصب کرد؟
سلام. بله در ساب دامین می توانید وردپرس دیگری نصب کرده و قالب، افزونه و… دلخواهتان را اضافه کنید.
دامنه ثبت شده ، ولی سایت رو نشون نمیده چرا؟
سلام خانم قزوینی، اگر هاستتون رو از لاراتاندر تهیه کرده اید لطفا داخل پنل تیکت ارسال کنید تا کارشناس فنی مشکل رو بررسی کنن.