مدیر برند کیست؟ مهم نیست که یک محصول چقدر خوب باشد، یک شرکت همیشه با چالش برجسته شدن در بازار رقابتی مواجه است. شرایطی وجود دارد که حتی محصول با بالاترین درجه نمی تواند توجه مشتریان را به دلیل نداشتن تصویر متقاعد کننده از نام تجاری جلب کند. اینجاست که مدیران برند وارد تصویر می شوند.

 

برند چیست
برند چیست

 

برند چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

برند شما یکی از با ارزش ترین دارایی های کسب و کار شماست. اما در حالی که این اصطلاح این روزها زیاد مطرح می شود، اکثر رهبران کسب و کار نمی توانند واقعاً «برند» را تعریف کنند و به شما بگویند که چرا نام تجاری برای موفقیت تجاری بسیار مهم است.

 

برند مجموعه‌ روش های درک یک محصول یا کسب‌وکار توسط افرادی است که آن را تجربه می‌کنند. از جمله مشتریان، سرمایه‌گذاران، کارمندان، رسانه‌ها و غیره. برندسازی در حقیقت فرآیند شکل دادن به این ادراکات است.

 

بنابراین، یک برند چیزی بیش از نام، لوگو، محصول یا برچسب قیمت یک شرکت خواهد بود. همچنین چیزی بیشتر از بازاریابی و تبلیغات پیرامون این موارد است. یک برند احساس ثابت و قابل تشخیصی است که همه این موارد برمی انگیزند.

 

این واقعیت که برندها اساساً نامشهود هستند به این معنی نیست که آنها دارایی های تجاری بسیار ارزشمندی نیستند. به هر حال، نوع احساس مشتری در مورد یک کسب و کار بر رفتار خرید آنها تأثیر می گذارد، که این مستقیماً بر نتیجه کسب و کار تأثیر می گذارد.

 

دلیلی وجود دارد که موفق ترین شرکت های جهان سالانه میلیون ها دلار برای تقویت برند خود سرمایه گذاری می کنند.

 

عناصر یک برند چیست؟

برای درک بهتر منظور ما از “برند”، به تجزیه ایده به چند عنصر اساسی کمک می کند. عناصر یک نام تجاری با روش های بسیاری که می توان یک کسب و کار یا محصول را درک کرد، مطابقت دارد.

 

درک عناصر مختلف یک برند، نقطه شروع هر برندسازی یا ابتکار تغییر نام تجاری است. کار با داده ها و بینش های حاصل از تحقیقات برند، هدف یک پروژه برندسازی یا تغییر نام تجاری، تعریف یا بازتعریف هر یک از عناصر برند است.

 

نتیجه نهایی چنین کاری معمولاً در یک سند رسمی چارچوب نام تجاری مستند می شود که گاهی اوقات مختصر نام تجاری یا دستورالعمل های برند نامیده می شود.

 

این سند چارچوب نام تجاری یک دارایی ضروری برای تیم های بازاریابی (و در واقع هر کسی که وظیفه دارد نام تجاری را در داخل یا خارج شرکت زنده کند) است. مطمئنا ثبات از مهمترین مواردی ست که به قوی شدن برند هر شرکت کمک شایانی می کند.

 

از جمله عناصر یک برند عبارتند از:

 

  1. موقعیت یابی برند
  2. معماری برند
  3. قطب نمای برند (هدف، ماموریت، چشم انداز، ارزش ها)
  4. کهن الگوی برند
  5. شخصیت برند
  6. وعده برند
  7. گزاره ارزش
  8. مزیت رقابتی
  9. هویت بصری
  10. هویت کلامی
  11. تجربه برند

 

مدیران برند می توانند یک محصول را به یاد ماندنی کنند و رابطه مصرف کننده و برند ایجاد کنند. برای دانستن بیشتر در مورد موقعیت یک مدیر برند به خواندن ادامه دهید.

 

مدیریت استراتژیک برند چیست؟

مدیریت استراتژیک برند چیست؟ یک مدیر برند استراتژی های بازاریابی را با استفاده از تحقیقات مشتری و روند طراحی می کند تا نحوه درک مردم از برند را تغییر دهد.

 

 

مدیر برند در نظارت بر تبلیغات، طراحی و برنامه ریزی رویداد نقش دارد و به عنوان نگهبان برند عمل می کند و با مدیریت مجموعه ای از محصولات، یکپارچگی برند را در سراسر بازار حفظ می کند.

 

مدیر برند چیست و چه می کند؟

طبق تعریف، مدیر برند مسئول ارائه محصول یا خدمات به بازار به بهترین شکل ممکن است. برای اطمینان از این امر، مسئولیت های مختلفی که توسط یک مدیر برند انجام می شود عبارتند از:

 

  •  انجام تحقیقات بازار برای به روز نگه داشتن روندهای مشتریان و پیش بینی روندهای آینده
  • توسعه استراتژی ها و مدیریت کمپین های بازاریابی دیجیتال در پلتفرم های مختلف آنلاین
  • اطمینان از اینکه محصولات و خدمات انتظارات مشتریان را برای ایجاد اعتبار برند برآورده می کنند
  • تجزیه و تحلیل موفقیت انگیزه های بازاریابی و تهیه گزارش ها
  • نظارت بر تبلیغات، طراحی محصول و برندسازی برای حفظ ثبات برند
  • ملاقات با فروشندگان و کار با همکاران در چندین عنصر یک محصول
  • سازماندهی رویدادهایی مانند معرفی محصول، ارائه، و عکاسی برای جلب توجه محصولات
  • کمک به توسعه برنامه های بازاریابی سالانه، بلند مدت و کوتاه مدت
  • ارائه نظرات برند برای تمام محتوای بازاریابی و اطمینان از همسویی آنها با موقعیت عمومی برند و سئو
  • مدیریت بودجه برای حمایت از اقدامات برندسازی
  • اطمینان از درک کل سازمان از اهمیت کمپین های آگاهی از برند
  • راه اندازی محصولات جدید پیشرو برای فروش در پلتفرم های مختلف آنلاین

 

مدیر برند برای برتری در نقش به چه مهارت هایی نیاز دارد؟

ممکن است مدیر برند بسته به نیاز صنعت نیاز به داشتن چندین مهارت داشته باشد. در اینجا چند مهارت وجود دارد که تقریباً برای همه نقش‌های مدیر برند اعمال می‌شود:

 

تحقیقات بازار

بیشتر مسئولیت‌های مدیر برند حول این است که چگونه تحقیقات بازار را خوب انجام می‌دهد. مهارت های خوب تحقیق بازار به هدف قرار دادن مصرف کنندگان بالقوه برای افزایش آگاهی از برند کمک می کند.

 

آگاهی از روند

دانش ردیابی روندهای فعلی بازار به مدیر برند کمک می کند تا استراتژی های موثری برای هدف قرار دادن حداکثر مشتریان ایجاد کند.

 

استراتژی سازی

مدیر برند استراتژی هایی را برای افزایش آگاهی، تعهد و فروش به طور موثر از برند ایجاد می کند.

 

ارتباط

یک مدیر برند دائماً با همکاران، فروشندگان و مصرف‌کنندگان ارتباط برقرار می‌کند تا محصول و خدمات را نقد و بررسی کنند. او باید دارای مهارت های ارتباطی شفاهی و نوشتاری عالی باشد تا نیازها را به وضوح بیان کند و نیازهای مشتریان را درک کند.

 

خلاقیت

روندهای بازار مدام در حال تغییر هستند و آنچه که امروزه مشتریان جذاب می‌دانند ممکن است در چند ماه کافی نباشد. یک مدیر برند باید چشم اندازی برای ایجاد محصولات یا خدمات جدید برای مطابقت با نیازهای بازار داشته باشد.

 

 

مارکتینگ چیست و چگونه به رونق کسب و کار کمک می کند؟

خواندن مقاله

تحلیل داده ها

مدیران برند اغلب نیاز به تجزیه و تحلیل داده ها و روندها دارند. مهارت های تجزیه و تحلیل داده ها به تبدیل داده ها به بینش عملی کمک می کند که می تواند برای کمپین های آینده استفاده شود.

 

مدیریت بودجه

مدیران برند اغلب برای طراحی و ایجاد کمپین برای محصولات و انجام آنها در یک بودجه مورد نیاز هستند. دانش توانایی های مالی به برنامه ریزی کمپین ها در چارچوب بودجه کمک می کند.

 

مدیریت زمان

زمان بندی نقش مهمی در کمپین های برند دارد. کمپین مناسب در زمان مناسب می تواند به مخاطب مناسب ضربه بزند و بالعکس. بنابراین، یک مدیر برند باید مهارت‌هایی برای برنامه‌ریزی و اجرای کمپین‌های برند با حفظ زمان در هدف داشته باشد.

 

مدیریت تیم

یک مدیر برند با تیم های مختلف، فروشندگان، خریداران و مصرف کنندگان کار می کند. مهارت های رهبری موثر و مدیریت تیم به ایجاد یک محیط کاری همکاری کمک می کند.

 

یک مدیر برند چقدر درآمد دارد؟

حقوق یک مدیر برند بسته به جنبه هایی مانند سابقه تحصیلی، تجربه، اندازه سازمان و مکان متفاوت است. به عنوان مثال، یک مدیر برند سطح پایه کمتر از فردی با 5-10 سال تجربه درآمد دارد.

 

برای تبدیل شدن به یک مدیر برند چه چیزی لازم است؟

الزامات آموزشی برای یک مدیر برند بستگی به نوع صنعتی دارد که می خواهند در آن کار کنند. برخی ممکن است درخواست مدرک لیسانس در مطالعات مدیریت یا موضوعات مرتبط داشته باشند. در مقایسه، دیگران ممکن است به دنبال مهارت های خاص تری در بازاریابی و تبلیغات باشند.

 

برای چشم انداز آموزشی، می توانید با برنامه درسی سنتی بروید. با این حال، برای کسب مهارت‌های مورد نیاز که می‌تواند به شما کمک کند فرصت‌های حرفه‌ای را با حقوق رقابتی به دست آورید، گذراندن دوره‌های بازاریابی دیجیتال حضوری و آنلاین به شدت توصیه می‌شود.

 

هنگامی که به سمت مدیر برند قدم گذاشتید، می توانید نقش های مختلفی را برای بررسی و رشد در حرفه خود بیابید و در نهایت به سمت هایی مانند مدیر ارشد برند و مدیر بازاریابی بروید. مهارت های ارتباطی و استراتژیک شما به شما کمک می کند به سمت نقش های بالاتری بروید که بر برنامه بازاریابی یک شرکت حاکم است.