یکی از مشکلات اساسی بسیاری از وب سایت ها دیر باز شدن سایت وردپرس است چرا که باعث از دست رفتن بخش عمده ای از بازدیدکنندگان سایت می شود.
گوگل هم از سایت های کند استقبال نمی کند و آنها را در رتبه مناسب نتایج جستجو قرار نمی دهد. آمارها نشان داده است که بسیاری از کاربران اگر وب سایت مورد نظرشان سرعت لودش بیشتر از 3 ثانیه طول بکشد، فوراً آن را ترک می کنند. به همین منظور ما در این مطلب به دلایل سنگین شدن وردپرس و همچنین علت دیر لود شدن سایت وردپرسی میپردازیم. با ما در ادامه همراه باشید.
قبل از انجام هر کار دیگری اول باید بررسی کنید ببینید آیا سرعت سایت وردپرس شما پایین است یا خیر؟با انجام این کار آنهم بطور مستمر، شما دائم در حال بهبود تجربه ی مشتری و همچنین افزایش سرعت سایت خود خواهید بود. حال سوال این است، چگونه سرعت سایت وردپرس خود را مدیریت کنیم؟ برای دریافت پاسخ در ادامه با ما همراه باشید.
چگونگی بررسی سرعت سایت وردپرس
سایت های آنلاین و ابزارهای مختلفی وجود دارند که با شما بصورت رایگان همراهی میکنند تا بتوانید سرعت سایت وردپرس خود را مدیریت کنید. در ادامه برخی از آنها را به شما معرفی می کنیم:
- ابزار GTMetrix: این ابزار نه تنها سرعت سایت شما را تست می کند، بلکه یک بررسی عمیق و گزارش در مورد عملکرد سایت در اختیار شما قرار می دهد که با استفاده از آنها می توانید سرعت سایتتان را بالا ببرید.
- page speed insight : یکی از ابزارهای رایگان گوگل برای تست سرعت سایت و سنجش تجربه کاربران است.
- . webpagetest : سومین ابزار کاربردی برای تحلیل و بهینهسازی سرعت سایت webpagetest است. با این سرویس رایگان، میتوانید یک بررسی کامل از زمان بارگذاری و عوامل تاثیرگذار در کندی وبسایت به دست آورید. البته گزارش webpagetest جامع و تخصصی است. با این ابزار میتوانید مشکلات امنیتی، تصاویر پرحجم، منابع اضافی، پردازشهای زمانبر و دیگر مشکلات احتمالی را پیدا کنید.
- ابزار Pingdom: این ابزار به شما امکان می دهد سرعت سایت خود را در هر نقطه از جهان بررسی کنید. به فرض اینکه شما با به کارگیری هر کدام از ابزارهای نام برده به این نتیجه رسیده اید که سرعت سایت وردپرس شما کند است، حال باید ببینیم دلیل آن چیست؟
7 مورد از رایج ترین دلایل کند بودن سایت وردپرس
- استفاده از هاست بی کیفیت و کند و عدم مطابقت آن با سطح ترافیک با سایت شما
- موجود نبودن پلاگین کش (Cash Plugin) یا حافظه پنهان در محل
- وجود نداشتن شبکه تحویل محتوا (CDN) برای کاهش بار میزبان با توجه به ترافیک بالای سایت
- عدم فشرده سازی یا بهینه سازی تصویر
- عدم استفاده از HTTPS و بهره نبردن از پروتکل HTTP2
- استفاده از نسخه PHP قدیمی یا منقضی شده
- داشتن افزونه های کند یا منقضی
استفاده از هاست ارزان قیمت برای سایت با وردپرس
بدون شک یکی از مهم ترین دلایل کاهش سرعت سایت با وردپرس می تواند استفاده از هاست های ارزان قیمت و بی کیفیت باشد. میزبان سایت شما جایی است که وب سایت شما در آن قرار گرفته و برای مقابله با ترافیک به منابعی دسترسی دارد.
اگر از یک سرور هاست اشتراکی یا یک طرح هاست ارزان قیمت استفاده می کنید، سایت شما قطعاً کند خواهد بود. در واقع فضای میزبانی شما سرعت حرکت اطلاعات و تحویل به کاربران را تعیین می کند، بنابراین عدم ستفاده از هاست مناسب موجب آن است که اطلاعات شما با سرعت خیلی پایین به بازدیدکنندگان نمایش داده شود.
Cache Plugin
برای سرعت بخشیدن به افزایش سرعت سایت استفاده از افزونه Caching WordPress بسیار توصیه میشود. این افزونه شامل حافظه پنهان مرورگر است و همچنین میتواند با ادغام سایت شما با شبکه تحویل محتوا، زمان بارگذاری را کاهش دهد (شبکههای تحویل محتوا سرور هایی هستن که از لحاظ استراتژیکی در مکانهای مختلف جغرافیایی وجود دارند، بنابراین فایل های سایت شما میتواند در هر یک از آنها ذخیره شده و سریعتر به بازدید کننده برسد).
بعضی از هاستینگ ها دارای افزونه کش هستند که از قبل نصب شده اند. توجه به این نکته خیلی مهم است چون هرگز نباید دو افزونه کش نصب کنید، این کار فقط مشکل ایجاد میکند. قبل از این که با حافظه پنهان به مشکل بخورید از بک آپ گرفتن مطمئن شوید.
شبکه تحویل محتوا (CDN)
Cloudflare.com خدماتی است که پیش روی هاستینگ وب سایت شما قرار دارد و از بعد سرعت مثل معجزه عمل میکند. آنها سریع ترین ارائه دهنده های هاستینگ DNS در دنیا، یک شبکه تحویل محتوا CDN و سرویس شتاب وب سایت هستند؛ و چون یک سیستم مدیریت محتوا است، سایت شما را برای بازدیدکنندگان بین المللی سرعت میبخشذ.
اگر در حال ارائه فایل های حجیمی مانند PDF ، MP3 ، فیلم و پادکست هستید، به احتمال زیاد به یک CDN کامل احتیاج داشته باشید. به طور کلی یکی از دلایل کند بودن سایت وردپرس اینست که از سرویس های CDN استفاده نمیکنند.
تصاویر وب سایت خود را بهینه کنید
در بسیاری موارد شایع ترین علت کندی سایت های وردپرسی تصاویر با حجم بالا هستند. بهینه سازی تصاویر یک گام حیاتی برای افزایش سرعت وب سایت شما بشمار می رود چراکه هرچه حجم فایل های تصویری در وب سایت شما بیشتر باشد، بارگیری سایت شما بیشتر طول می کشد.
بهینه سازی شامل تغییر اندازه و فشرده سازی فایل های تصویری است تا بتوان آنها را سریعتر بازیابی و بارگزاری کرد. برای انجام این کار، می توانید از ابزاری مانند Pixlr برای ادیت و ذخیره تصویر در کوچکترین اندازه ممکن استفاده کنید. گاهی اوقات حتی تغییر فرمت فایل می تواند حجم آن را کاهش دهد برای مثال، فرمت jpg معمولاً حجم کمتری از تصاویر با فرمت png دارا می باشد.
در مرحله ای دیگر همچنین می توانید یک افزونه بهینه سازی تصویر را در وب سایت خود نصب کنید، این افزونه ها با فشرده سازی تصاویر پس از بارگزاری باعث افزایش سرعت بارگزاری وبسایت شما می شوند. همچنین علاوه براین دارای ویژگی های مختلف دیگر بهینه سازی تصویر ، از جمله lazy loadnig است. lazy loading قابلیتی است که دادهها را بر اساس زمان موردنیاز بارگزاری میکند که اینکار در سئو سایت تاثیر بسزایی دارد.
استفاده از HTTPS و بهره بردن از پروتکل HTTP2
Http2 با استفاده از پروتکل SPDY (پرسرعت) ساخته شده است. SPDY توسط شرکت بزرگ گوگل رونمایی شد، این پروژه که به صورت متن باز به کاربران اینترنت ارائه شده؛ برای حل بعضی از محدودیت های HTTP1.1 به وجود آمد.
با استفاده از نسخه جدید Http2 امکان استفاده بهینه تر از منابعی که روی بستر شبکه هست، وجود دارد. به این صورت که با بهره گرفتن از فشرده سازی فیلد هدر و امکان تبادل هم زمان در یک اتصال، می توان زمان به تاخیر افتادن را به میزان مناسبی کاهش داد.
با کمک این تغییر در خواست ها اولویت بندی می شوند، همچنین درخواست هایی که مهم تر از بقیه هستند، سریع تر پاسخ شان داده می شود. به همین دلیل میزان بازدهی افزایش چشم گیری پیدا می کند.
HTTP2 توان بهینه پردازش کردن پیغام ها را دارد، این مزیت به دلیل وجود فرم بندی باینری پیغام صورت می گیرد. امروزه اکثر موتور های جستجو برای زمان لود صفحه سایت اهمیت زیادی می دهند.
به همین منظور به تعداد کاربران این حوزه که اکثرا هم از دیوایس هایی همچون موبایل و تبلت استفاده می کنند؛ افزوده می شود. قطعا این کاربران هم به زمان لود صفحه اهمیت بسیاری می دهند، پس همین دلیل مناسبی است که شما به این نسخه از HTTP2 مهاجرت کنید.
استفاده از نسخه PHPجدید
چهارچوب اصلی برنامه نویسی یا زبانی که WordPress روی آن اجرا میشود چیست؟ پاسخ PHP است. PHP 7 جدیدترین نسخه ی آن است که در اواخر سال 2015 عرضه شد و ۲الی۳ برابر سریعتر از نسخه قبل از آن ، یعنی نسخه 5.6 است. بطور مثال جابجایی از 5.6 به نسخه 7.0 با تقریباً 30٪ افزایش سرعت سایت شما همراه خواهد بود.PHP 7.4 به تازگی منتشر شده است که مجددا سرعت بیشتری را نسبت به نسخه های قبلی فراهم میکند.
افزونه های منقضی شده و غیر کاربردی را غیرفعال کنید
بخش اساسی در ساختن یک سایت وردپرسی افزونه ها هستند. با این وجود، بسیاری از افزونه ها به جای کمک کردن به وبسایت،می توانند به آن آسیب بزنند. به این صورت که هر چه از زمانی که سایت خود را اجرا کرده اید بیشتر گذشته باشد، احتمالاً افزونه های بیشتری نصب کرده اید.
پلاگین های قدیمی و منقضی شده می توانند سرعت سایت شما را پایین آورده و روی بارگذاری آن تاثیر منفی بگذارند. در نتیجه حائز اهمیت است که هر چند وقت یک بار پلاگین های خود را تمیز کنید چرا که یکی از دلایل کند بودن سایت وردپرس همین افزونه های اضافی هستند که سایت را سنگین و کند میکنند.
این کار برای سایت های قدیمی تر اهمیت ویژه ای دارد. افزونه هایی که استفاده میکنید را فاکتور گرفته و سایر مواردی که دیگر استفاده نمیکنید را غیرفعال یا حذف کنید.