در این مقاله از لاراتاندر می خواهیم به استریمر شدن شغلی که ممکن است این روزها رویای خیلی از شما باشد بپردازیم. موضوع مهم استریمر شدن این روزها برای بسیاری از افراد اهمیت ویژه ای پیدا کرده است.

استریمر
استریمر

خیلی از افراد علاقه مند به استریم اینطور فکر می کنند که استریم کردن و استریمر شدن کار بسیار راحتی ست و به سادگی می شود آن را انجام داده و حتی از این راه کسب درآمد داشت. در نتیجه با استریم کردن در آپارات، توییچ، یوتیوب و … تلاش دارند دیده شوند و ویوی بیشتری بگیرند.

ولی از آنجایی که این روش مانند بسیاری از روش های دیگر نیز شرایط مهم و قواعد خاص خودش را دارد در نتیجه بدون رعایت و در نظر گرفتن این نکات مهم، اشخاص موفق به گرفتن ویو و بازخورد مورد نظرشان نمی شوند و نتیجه آن خروجی که مورد انتظارشان هست از آب در نمی آید.

 

کسانی که قصد دارند استریم کردن را شروع کنند و به یک استریمر حرفه ای تبدیل شوند و یا حتی این روش را شغلی برای کسب درآمد انتخاب کنند، نیاز به راهنمایی ها و فکت هایی دارند که با استفاده از آنها قادر به انجام استریم عالی برای کسب نتیجه و درآمدزایی حاصل از آن باشند.

 

 ما در این پست از لاراتاندر به بحث استریم کردن و چگونگی آن و روش های استریمر شدن می پردازیم در ادامه با ما همراه باشید.

 

استریم چیست؟

قبل از هر موردی بیایید به این موضوع بپردازیم. استریم کردن یعنی چه و به چه کسانی استریمر گفته می شود؟  استریم بطور خلاصه یعنی فن آوری انتقال فایل های صوتی و تصویری در جریان مداوم از طریق اتصال اینترنت سیمی یا بی سیم.

استریم به هر محتوای رسانه ای اعم از زنده یا ضبط شده اشاره دارد که از طریق اینترنت به رایانه ها و موبایل تحویل داده شده و در زمان واقعی پخش شود. پادکست‌ها، پخش‌های اینترنتی، فیلم‌ها، نمایش‌های تلویزیونی و موزیک ویدیوها اشکال رایج محتوای استریم هستند.

 

استریم کردن یعنی چه؟

تصور اشتباهیست اگر فکر کنیم استریم کردن فقط برای آن دسته کسانی است که بازی می کنند. هرچند بازی کردن یکی از انواع محتواهایی هست که بسیار رایج است وخیلی زیاد در پلتفرم هایی همچون توییچ استریم می شود. اما در حال حاضر و هم اکنون شما در هر کاری که مهارت و تخصص داشته باشید در هر زمینه ای که باشد می توانید آن را بصورت live در پلتفرم های مناسب استریم (همچون توییچ) برای مخاطبانتان انجام دهید.

استریم کردن
استریم کردن

 همانطور که قبل هم اشاره کردیم استریم می تواند در هر زمینه ای همچون آشپزی، نوازندگی، نقد و بررسی فیلم، آموزش مهارت های روز دنیا و هر کاری که مهارتش را داشته باشید انجام شود. لزوما نیازی نیست حتما در زمینه ی بازی باشد هرچند که ما مشاهده می کنیم بیشترین فعالیت ها در این زمینه، استریم بازی های ویدیویی است.

 

چطور بعنوان یک استریمر استریم جذاب و باکیفیت بسازیم؟

حال که متوجه معنی و کاربرد استریم و واژه ی استریمر شده ایم سوال پیش می آید که چطور می توان یک استریم حرفه ای و با کیفیت ساخت و یک استریم عالی و پرهیجان چه ویژگی هایی دارد و بطور کلی چطور برای آن می شود مخاطب جذب کرد؟

 

بطور کلی نمی شود برای یک استریم خوب تعریف واحدی ارائه داد چرا که هر مخاطب ممکن است با منظور متفاوت تری نسبت به دیگر مخاطبان شما به تماشای استریم شما نشسته باشد.بطور مثال ممکن است یکی از مخاطبانتان به قصد گرفتن اطلاعات و دیگری به منظور سرگرمی استریم شما را تماشا کند.

 

یک استریم خوب از نظر مخاطب؟

اگر استریم شما جنبه ی سرگرمی بالایی د اشته باشد این یعنی توانسته اید آن دسته مخاطبانی را که به دنبال هیجان و سرگرمی هستند را جذب کرده و رضایتشان را از نتیجه ی استریم بدست آورده اید اما این میزان رضایت ممکن است شامل حال آن مخاطبی که به دنبال گرفتن اطلاعات استریم شما را تماشا کرده است نشود. در نهایت می شود اینطور نتیجه گرفت که یک استریم خوب از نظر مخاطب به نوع نگاه آن مخاطب بستگی دارد.

 

یک استریم جذاب از نظر عام؟

مخاطب عام، منظور همان عموم افراد است و نه مخاطب خاص. با توجه به مواردی که تا این بخش از مقاله شرح دادیم اینکه چه استریمی از نگام عام بهتر و یا جذابتر است در پاسخ به این مورد می شود گفت هرچه محتوای شما جنبه ی سرگرمی بیشتری داشته باشد و هرچه ساده فهم تر باشد به طبع از نظر عام جذابتر و مورد پسند تر است.

 

 

برای شروع استریم به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

خیلی ها اینطور فکر می کنند که در اولین قدم برای استریم کردن نیاز به یک سری تجهیزات خفن و پیشرفته از جمله دوربین حرفه ای ابزارهای نورپردازی، میکروفون و اینترنت و…دارند.

 اینکه بعنوان یک استریمر برای شروع کار به یک سری تجهیزات نیاز داریم دور از انتظار نیست اما موضوعی که قبل از شروع کار همه ی آن دسته افرادی که قصد دارند استریمر شوند باید مد نظر داشته باشند این است که آیا به اندازه ی کافی صبور هستند؟ و آیا می توانند در این راه صبر وتلاش کافی به خرج دهند؟

 

برخلاف تصور استریمر شدن و هویت برند ساختن برای استریم شخصی و درنهایت کسب درآمد  به آن راحتی که تصورش را دارید در زمان بسیار کم اتفاق نمی افتد و نیاز به تلاش و صبوری بسیار در بازه ی زمانی حداقل یک تا دو سال را دارد که توانسته باشید با استریم عالی و موفق هویت برند ساخته و مخاطب مورد نظرتان را جذب کرده باشید تا در این راه بتوانید کسب درآمد بالا داشته باشید.

 

 پس قبل از هر گونه هزینه کردن این فاکتور مهم را در نظر بگیرید که آیا صبر و تحمل کافی برای رسیدن و محقق شدن آن تصویری که از خود بعنوان یک استریمر موفق در ذهنتان هست را دارید؟ اگر پاسخ بله هست، زمان آن است که به تجهیزات مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک استریمر فکر کنید.

استریمر شدن
استریمر شدن

 

حال که بطور کامل از آگاهی لازم برای استریمر شدن برخوردار هستید و احساس می کنید آمادگی اش را دارید، وقت پاسخ به این سوال است که حداقل تجهیزات و لوازمی که در قدم اول برای استریمر شدن نیاز دارید چه مواردی هستند؟ و کدام موارد را باید جز اولویت ها قرار داد؟ میکروفن مهمتر است یا دوربین یا دکور فضای استریم؟

 

امروزه با توجه به زیاد شدن رقبای فضای استریم ، شما باید با حداقل استانداردهای به کار رفته در اکثر استریم ها که همه ی استریمر ها آنها را رعایت می کنند ظاهر شوید. باید یک دوربین قابل قبول حداقل در حد Logitech c922 pro stream webcam داشته باشید.

 

دوربین دیگر هم می شود استفاده کرد ولی این مقرون به صرفه ترین و رایج ترین دوربین است که دیگر استریمرها نیز از آن استفاده کرده یا می کنند. میکروفون نیز مانند camera از مهم ترین ها بشمار می رود چرا که این تجهیزات برای برقراری ارتباط شنوایی و دیداری شما با مخاطب بکار می رود.

پس باید روی این دو مورد وسواس و توجه بیشتری داشته باشید و در بین تجهیزات این دو گزینه را در اولویت قرار دهید.

 

 

آیا برای دیدن یک استریم صرفا باید بازی یک استریمر را تماشا کنیم یا استریم در زمینه های دیگری هم  انجام می شود؟

همانطور که قبلا هم اشاره شد در پلتفرم توییچ و دیگر پلتفرم های مناسب استریم، بجز پلیرها که بازی های ویدیویی را استریم می کنند افرادی با تخصص های دیگر هم هستند که استریم می کنند و مخاطب خاص خودشان را دارند.

این یک توهم است که فکر کنیم باید یک گیمر حرفه ای باشیم که بتوانیم استریم کنیم در جاییکه اصلا نیازی به گیمر بودن برای استریم کردن ندارید و یا حتی اگر در زمینه ی گیمینگ بعنوان استریمر می خواهید فعالیت کنید نیازی به حرفه ای بودن نیست چرا که گاهی تنها این جنبه ی سرگرمی و مهیج بودن است که به یک استریم جذابیت می بخشد.

video game
video game

شما باید بیشتر تمرکزتان روی المان سرگرم کننده بودن محتوایتان باشد و نه فقط حرفه ای بودنتان.

 

نیازی نیست حتما شما از هر جهت در هر زمینه ای که استریم می کنید (چه در زمینه موسیقی باشد چه بازی و چه نقد و بررسی فیلم و آموزش و…) الزاما حرفه ای باشید. شما ممکن است معمولی باشید و اطلاعات متوسطی در زمینه استریمی که انجام می دهید داشته باشید ولی به حدی استریم شما سرگرم کننده، جذاب و فان باشد که مخاطب زیادی شما را برای تماشا ترجیح دهند.

 

 

سوشال مدیا چه تاثیری بر استریم کردن و دیده شدن آن دارد؟

سوشال مدیا یا همان رسانه های اجتماعی از قبیل اینستاگرام، تلگرام، توییتر و… نقش بسزایی در زندگی روزمره ی مخاطبان شما دارد. از همین رو این رسانه ها می توانند ویترین جذابی برای معرفی و تبلیغ استریم مهیج و سرگرم کننده ی شما باشد.

 

اگر احساس می کنید تمام کارهای فنی مورد نیاز یک استریم موفق را انجام داده اید و استریم شما به آن مرحله از جذابیت و مخاطب پسند بودن رسیده که قابلیت دیده شدن را داشته باشید حالا وقت آن است که بیشتر دیده شوید و مخاطب بیشتری جذب کنید. برای بهتر به نتیجه رسیدن تبلیغات و دیده شدن، سوشال مدیا می تواند بهترین گزینه باشد.

 

اینستاگرام، تلگرام و دیگر رسانه های اجتماعی می توانند نقش یک ویترین جذاب را برای جذب مخاطب استریم شما بازی کنند. فقط قبل از ساختن این ویترین اطمینان حاصل کنید که قابلیت و ارزش دیده شدن را برای مخاطب داشته باشید چراکه این روش می تواند بالعکس موجب حذف مخاطب از فضای استریم شما نیز بشود چون ویترین شما از نظر مخاطب چیزی جز تبلیغاتی اغواکننده بیش نبوده و تصور مخاطب را نتوانسته اید تحقق ببخشید.

 

چگونه به عنوان یک گیمر حرفه ای هویت برند بسازیم؟

خواندن مقاله

چطور می توانیم کامیونیتی بسازیم؟

همان اول بطور خلاصه باید بگوییم یک استریم بدون کامیونیتی می تواند کاملا بی معنی باشد. شما با داشتن یک چت خوب و افرادی که شما را ترغیب به ادامه دادن می کنند می توانید یک استریم مهیج بسازید.

 همچنین همزمان با مخاطب بصورت آنی در ارتباط بودن و تجربه ی مشترک در آن واحد داشتن با آنها یک استریم لذتبخش را بوجود می آورد که مخاطب را درگیر و سرگرم کرده در نتیجه انتظار او را برای لذت و سرگرمی تحقق می بخشید.

 

کامیونیتی
کامیونیتی

شاید این برایتان یک سوال مهم بشمار آید که چطور و چگونه یک آمار خوب از کامیونیتی بدست آوریم که ما را ببینند، دنبال کنند و دوستمان داشته باشند؟

در دراز مدت شما متوجه این خواهید شد که اهمیت کامیونیتی داشتن بسیار مهم می شود. داشتن کامیونیتی بستگی به عملکردتان و پرسونال برندینگ شما دارد. هر چند این بررسی را در نهایت نمی شود در پاسخی کوتاه گنجاند چرا که پرسونال برندینگ مبحثی وسیع است و در کوتاه مدت اتفاق نمی افتد.

 

 

آیا یکی از روش های افزودن کامیونیتی همکاری با استریمر های دیگر است؟

این یکی از سوالات است که آیا همکاری کردن با دیگر استریمر ها ضرورتی برای رشد کامیونیتی و پیشرفت استریم مان بشمار می رود؟ همکاری با استریمر های حرفه ای و کلاب زدن با استریمر های بزرگتر یکی از ملزومات رشد یک استریمر محسوب نمی شود چرا که همین استریمر های حرفه ای روزی در تنهایی شروع کرده و پیشرفت کردند.

 

 نمی شود به آنها به عنوان یک نردبان برای رشد استریم مان نگاه کنیم چرا که قطعا آنها متوجه خواهند شد و این موجب می شود بازخورد مثبتی از آنها نگیریم. باید بگوییم به عبارتی ارتباط نداشتن شما با استریمر های حرفه ای  مانع رشد و موجب شکست شما نخواهد بود.

 

البته قابل انکار نیست، با ارتباط درستی که با مخاطبتان می سازید و یا کارهای مشترکی که با استریمر های حرفه ای انجام می دهید در طول زمان موجب پیشرفت و سرعت بخشیدن به رشد استریم تان می شوید.

 

 

توییچ پارتنر چیست؟ چطور پارتنر توییچ شویم؟

همان اول که یک اکانت توییچ می سازید شما یک ممبر معمولی هستید که می توانید فعالیت های روتین را در توییچ انجام دهید. بعد از مدتی با رعایت کردن مینیموم های توییچ شما تبدیل به افیلیت می شوید یعنی همان درجه ای که بین پارتنر بودن و عادی بودن قرار می گیرد.

توییچ پارتنر چیست
توییچ پارتنر چیست

برای اینکه بیشتر این منظور را برایتان توضیح دهیم باید بگوییم فرض کنید که شما یک فرد عادی باشید و بخواهید استریم کنید همان اول قادر به چند کوالیتی (Quality)  یا همان چند کیفیتی بازی کردن نیستید و همیشه تک کیفیتی هستید.

حتی در بسیاری موارد ناچارا باید چند تا از استریم ها را قطع کنید و مجدد وصل کنید تا چند تا کیفیت داشته باشید که این اتفاق برای کسانی که Affiliate هستند هم می افتد و این درست تفاوت پارتنر توییچ بودن با بقیه ی افراد است.

 

برای افرادی که پارتنر توییچ هستند از طرف توییچ این ضمانت داده شده که همیشه و تحت هر شرایطی که لایو شوند (چه با موبایل و چه با ایکس باکس و پلی استیشن و…) چند تا کیفیت در اختیار مخاطبانشان باشد که بسته به اینترنتی که دارند بتوانند از آن استفاده کنند.

 

بعد از اینکه آن کیفیت ها برای پارتنرها در زمان مشخص شبانه روز تخصیص داده می شود سپس اولویت با افیلیت هاست و بعد از آن با افراد عادی توییچ است. برای این منظور سعی کنید که حتما خود را تبدیل به توییچ افیلیت کنید تا برای گرفتن کووالیتی ها به مشکل نخورید.

 

دیگر تفاوتی که بین پارتنر ها و افیلیت ها و دیگر افراد عادی وجود دارد استفاده از امکاناتی مثل سابسکرایب کردن و Bit(واحد پولی توییچ) و تبلیغات روی استریم است.

 

تفاوت جذاب دیگری که بین پارتنر و افیلیت و دیگر عضو عادی توییچ وجود دارد این است که پارتنرهای توییچ در تایم های مختلف می توانند از طریق استودیوهای بازی سازی لینک دریافت کنند تا از طریق این لینک ها ثبت نام و یا ورودی داشته باشند به این صورت که با تبلیغ فروش آن بازی در استریم خود درصدی از فروش آن بازی ها را دریافت می کنند و به این طریق شانس جذب مخاطبان آن بازی را نیز دارند.

 

از جهت ظاهری نیز پارتنر توییچ با دیگر افراد عادی تفاوت هایی دارند که برای بخشی از آن می توان به نامحدود بودن نوت های سابسکرایب و همچنین تیک سفید وسط دایره ی بنفش کنار توییچ پارتنرها اشاره کرد. اما تفاوت اصلی همان بحث درآمدزایی از طریق تبلیغات و کیفیت گرفتن موقع استریم کردن است.

 

 

آیا به استریم کردن می شود بعنوان شغل نگاه کرد؟

با توجه به موارد ذکر شده برای پاسخ به این سوال بسیاری جهات مختلف را باید مورد ارزیابی قرار داد اما بطور خلاصه می شود گفت پاسخ مثبت است.

streaming
streaming

بجز مواردی استثنا که وجود دارد باید بگوییم بسیاری از استریمرهای حرفه ای که اکنون به کسب درآمد های بالایی از فعالیت در این حوزه رسیده اند از روز اول نگاه بیزینسی به این کار نداشته اند و چه بسا اصلا به نیت کسب درآمد استریم را شروع نکرده اند.

معمولا بسیاری بعنوان شغل دوم آن را شروع کرده اند و به مرور زمان با وقتی که صرف رشد و پیشرفت استریم شان کرده اند به شغل اولشان تبدیل شده است.

مانند بسیاری شغل های دیگر که برای موفق شدن نیاز به زمان، خلاقیت، صبوری و تلاش دارند استریمر شدن هم می تواند یک شغل محسوب شود که هرکسی می تواند به آن ورود کند ولی موفق شدن در این حوزه شامل تمام آن افراد نمی شود.

دقیقا در زمانیکه یک فروشنده، خواننده و یا حتی یک گلفروشی درآمد میلیونی و چه بسا میلیاردی کسب می کند ، هستند افرادی که همزمان در همین زمینه ها فعالیت دارند با این تفاوت که درآمد متوسطی دارند ویا در این عرصه ورشکست شده اند.

استریمر شدن هم نیاز به کسب مهارت های مورد نیاز خودش را دارد و این یک توهم است که تنها با استریمر شدن میشود پولدار شد.