وردپرس یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوای دنیاست و برای طراحی وب‌سایت‌ها، انتخاب بسیاری از کاربران است. یکی از مزیت‌های وردپرس، قابلیت افزایش قابلیت‌های آن با نصب افزونه‌های مختلف است. در این مقاله، 4 روش نصب افزونه در وردپرس را بررسی می‌کنیم.

 

نصب افزونه در وردپرس
نصب افزونه در وردپرس

 

وردپرس چیست؟

قبل از اینکه به چندین روش نصب افزونه در وردپرس بپردازیم ابتدا لازم است برای مبتدیان تعریفی از وردپرس داشته باشیم. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و متن باز است که به کاربران امکان می‌دهد وب‌سایت‌های خود را بدون نیاز به دانش فنی عالی و با استفاده از رابط کاربری ساده آن ایجاد کنند.

 

وردپرس قابلیت نصب و استفاده از پلاگین‌ها را فراهم کرده است تا کاربران بتوانند به راحتی و با استفاده از این پلاگین‌ها، ویژگی‌های جدیدی به سایت خود اضافه کنند و آن را بهبود بخشند. هر پلاگین وردپرس شامل کد‌هایی است که وظایف مختلفی را انجام می‌دهند. برای نصب یک پلاگین در وردپرس، به صورت کلیک باید ابتدا فایل پلاگین را از فروشگاه رسمی وردپرس یا از سایت‌های دیگری که پلاگین‌های وردپرس را ارائه می‌دهند، دانلود کرد.

 

سپس باید فایل ZIP را از حالت فشرده خارج کرده و پوشه پلاگین را در مسیر wp-content/plugins در محل نصب وردپرس آپلود کرد. سپس در بخش مدیریت وردپرس، به بخش پلاگین‌ها بروید و پلاگین مورد نظر خود را فعال کنید.

 

پس از فعال‌سازی پلاگین، ویژگی‌های جدید آن به وردپرس اضافه می‌شود و می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. برای تنظیمات پلاگین‌های نیز معمولاً یک صفحه تنظیمات در بخش مدیریت وردپرس برای آن‌ها ایجاد می‌شود. در این صفحه می‌توانید تنظیمات مربوط به پلاگین خود را انجام دهید و به ویژگی‌های آن دسترسی پیدا کنید.

 

نکته مهمی که باید در روش نصب افزونه در وردپرس و استفاده از آنها رعایت کرد این است که اطمینان حاصل کنید، پلاگینی که می‌خواهید نصب کنید، از یک منبع معتبر و امن است. همچنین، لازم است در روش نصب افزونه در وردپرس به این نکته توجه داشته باشید، پلاگین‌هایی را که نیازی به آن‌ها ندارید یا از آن‌ها استفاده نمی‌کنید، حذف کنید تا از حجم پوشه پلاگین‌های وردپرس خود و همچنین از منابع سرور خود صرفه‌جویی کنید.

 

افزونه وردپرس چیست؟

افزونه‌ یا پلاگین‌ در وردپرس، نرم‌افزارهای کاربردی هستند که می‌توانند به سیستم مدیریت محتوای وردپرس اضافه شوند و قابلیت افزودن ویژگی‌های جدید و بهبودهایی به سیستم را فراهم کنند.

 

این پلاگین‌ها می‌توانند وظایف مختلفی از جمله افزایش امنیت، بهینه‌سازی سایت، افزودن فرم تماس، افزودن نظرات کاربران، تغییر قالب وبسایت و غیره را به سیستم اضافه کنند.

 

افزونه چیست
افزونه چیست

 

افزونه های وردپرس را می‌توان از فروشگاه رسمی وردپرس دانلود کرد یا از سایتهای دیگری که پلاگین‌های وردپرس را ارائه می‌دهند، دریافت کرد. همچنین، توسعه‌دهندگان می‌توانند پلاگین‌های خود را برای وردپرس طراحی کرده و آن‌ها را در فروشگاه رسمی وردپرس یا در سایت‌های دیگر به فروش برسانند.

 

آموزش نصب افزونه در وردپرس

در ادامه، به بررسی روش‌های نصب افزونه وردپرس می‌پردازیم.

 

روش 1: نصب افزونه از مخزن وردپرس

مخزن وردپرس، مجموعه‌ای از افزونه‌های رایگان و غیررایگان است که روی سایت وردپرس موجود است. برای نصب یک افزونه از مخزن وردپرس، مراحل زیر را دنبال کنید:

 

  1. وارد پنل مدیریت وردپرس شوید.
  2. به بخش «افزونه‌ها» در منوی سمت چپ بروید.
  3. روی گزینه «افزودن جدید» کلیک کنید.
  4. در صفحه بعد، می‌توانید نام افزونه مورد نظر را در جستجوی مخزن وردپرس وارد کنید.
  5. پس از پیدا کردن افزونه، بر روی گزینه «نصب کنید» کلیک کرده و منتظر بمانید تا عملیات نصب تمام شود.
  6. بعد از نصب، بر روی گزینه «فعال کردن» کلیک کنید تا افزونه در وب‌سایت شما فعال شود.

 

روش 2: نصب افزونه از فایل ZIP

شما می‌توانید یک افزونه را از یک سایت خارج از مخزن وردپرس دانلود کرده و به صورت فایل ZIP در وردپرس نصب کنید. برای انجام این عملیات، مراحل زیر را دنبال کنید:

 

  1. فایل ZIP افزونه را دانلود کنید.
  2. وارد پنل مدیریت وردپرس شوید.
  3. به بخش «افزونه‌ها» در منوی سمت چپ بروید.
  4. روی گزینه «افزودن جدید» کلیک کنید.
  5. در صفحه بعد، روی گزینه «آپلود» کلیک کنید و فایل ZIP افزونه را انتخاب کنید.
  6. سپس بر روی گزینه «نصب کنید» کلیک کرده و منتظر بمانید تا عملیات نصب تمام شود.
  7. بعد از نصب، بر روی گزینه «فعال کردن» کلیک کنید تا افزونه در وب‌سایت شما فعال شود.

 

روش 3: نصب افزونه از FTP

شما می‌توانید افزونه را از یک سایت خارج از مخزن وردپرس دانلود کرده و به صورت FTP در وردپرس نصب کنید.

 

روش نصب افزونه در وردپرس
روش نصب افزونه در وردپرس

 

برای انجام این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:

 

  1. فایل ZIP افزونه را دانلود کنید.
  2. فایل ZIP را از حالت فشرده خارج کنید.
  3. پوشه افزونه را در مسیر wp-content/plugins در سرور خود آپلود کنید.
  4. وارد پنل مدیریت وردپرس شوید.
  5. به بخش «افزونه‌ها» در منوی سمت چپ بروید.
  6. افزونه مورد نظر را پیدا کرده و بر روی گزینه «فعال کردن» کلیک کنید.

 

روش 4: نصب افزونه از طریق کد

شما می‌توانید افزونه را با استفاده از کد، به وردپرس اضافه کنید. برای انجام این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:

 

  1. کد افزونه را از سایت خارج از مخزن وردپرس دانلود کنید.
  2. وارد پنل مدیریت وردپرس شوید.
  3. به بخش «افزونه‌ها» در منوی سمت چپ بروید.
  4. روی گزینه «افزودن جدید» کلیک کنید.
  5. روی گزینه «آپلود» کلیک کرده و فایل ZIP افزونه را انتخاب کرده و آپلود کنید.
  6. سپس فایل ZIP را از حالت فشرده خارج کنید.
  7. با استفاده از FTP، پوشه افزونه را در مسیر wp-content/plugins در سرور خود آپلود کنید.
  8. افزونه را با کلیک کردن بر روی گزینه «فعال کردن» فعال کنید.

 

نکات مهم

هنگام نصب افزونه ها در وب سایت خود، مهم است که اقداماتی را انجام دهید تا مطمئن شوید که وب سایت شما ایمن باقی می ماند.

 

در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک می کند تا وب سایت خود به هنگام نصب افزونه ها ایمن نگه دارید:

 

پلاگین ها را فقط از منابع معتبر نصب کنید: به دانلود و نصب افزونه ها از منابع شناخته شده و قابل اعتماد، مانند مخزن پلاگین وردپرس یا بازارهای معتبر افزونه های شخص ثالث پایبند باشید.

 

بررسی نظرات و رتبه‌بندی‌ها: قبل از نصب افزونه، نظرات و رتبه‌بندی‌ها را بررسی کنید تا ببینید کاربران دیگر چه تجربه‌ای داشته‌اند. این می تواند به شما کمک کند از افزونه هایی با مشکلات امنیتی شناخته شده یا سایر مشکلات جلوگیری کنید.

 

افزونه های خود را به روز نگه دارید: افزونه های خود را به روز نگه دارید تا اطمینان حاصل کنید که هر گونه آسیب پذیری امنیتی شناخته شده وصله شده است.

 

 

فایروال چیست؟ نحوه راه‌اندازی و تنظیم Firewall برای سایت شما

خواندن مقاله

حذف افزونه‌های استفاده نشده: هر افزونه‌ای را که استفاده نمی‌کنید حذف کنید، زیرا اگر به‌طور مرتب به‌روزرسانی نشود، همچنان می‌تواند خطر امنیتی ایجاد کند.

 

از افزونه های امنیتی استفاده کنید: از یک افزونه امنیتی برای کمک به محافظت از وب سایت خود در برابر آسیب پذیری ها و حملات شناخته شده استفاده کنید.

 

از رمزهای عبور قوی استفاده کنید: از رمزهای عبور قوی و منحصر به فرد برای همه حساب های خود، از جمله اعتبار ورود به وردپرس و هر حساب مرتبط با افزونه های شخص ثالث استفاده کنید.

 

همیشه پیش از نصب افزونه، نسخه پشتیبان از وب‌سایت خود بگیرید. بعضی از افزونه‌ها با دیگر افزونه‌ها و یا قالب وردپرس تداخل دارند. پیش از نصب، این تداخلات را بررسی کنید. با پیروی از این نکات، می توانید مطمئن شوید که وب سایت شما هنگام نصب افزونه ها ایمن باقی می ماند.

 

آیا افزونه وردپرس رایگان هستند؟

بله، بسیاری از پلاگین‌های وردپرس رایگان هستند و می‌توانید از آن‌ها بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای استفاده کنید. این پلاگین‌ها معمولاً در فروشگاه رسمی وردپرس و یا در سایت‌های دیگری که پلاگین‌های وردپرس رایگان ارائه می‌دهند، قابل دسترسی هستند.

 

هرچند، برخی از پلاگین‌های وردپرس به صورت پولی هستند و برای دسترسی به آن‌ها باید هزینه‌ای را پرداخت کنید. این پلاگین‌ها معمولاً ویژگی‌های بیشتری نسبت به پلاگین‌های رایگان دارند و گاهاوقات برای حل مشکلات خاصی نیاز به آن‌ها است.

 

همچنین، برخی از پلاگین‌های رایگان در حال حاضر نسخه پولی نیز دارند که در آن ویژگی‌های بیشتری در اختیار کاربران قرار می‌دهند، به عنوان مثال، پشتیبانی از چندین زبان، امکان انجام تنظیمات پیشرفته تر و غیره.

 

افزونه وردپرس رایگان
افزونه وردپرس رایگان

 

اگرچه، لازم به ذکر است که برخی از پلاگین‌های رایگان ممکن است در کارایی و امنیت دست دوم باشند و در برخی موارد ممکن است باعث مشکلاتی در سایت شما شوند. برای اینکه از پلاگین‌هایی که استفاده می‌کنید اطمینان حاصل کنید بهتر است که افزونه ها را از منبع معتبری دانلود کنید و همیشه به روزرسانی‌های مربوط به آن‌ها را دنبال کنید.

 

همچنین، قبل از نصب هر پلاگینی، بهتر است یک نسخه پشتیبان از سایت خود تهیه کنید تا در صورت بروز مشکلات، بتوانید به حالت قبلی سایت بازگردید.

 

 

نتیجه گیری

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای پرطرفدار است که برای ایجاد وب‌سایت‌های حرفه‌ای و سفارشی استفاده می‌شود. یکی از مزایای وردپرس، قابلیت افزودن و نصب افزونه‌ ها در سیستم است. افزونه‌ها ابزارهایی هستند که به شما اجازه می‌دهند ویژگی‌های اضافی به وب‌سایت خود اضافه کنید و به راحتی وب‌سایت خود را سفارشی کنید.

 

 از مزایای نصب افزونه ها در وردپرس می توان به افزایش قابلیت اطمینان سایت، افزایش قابلیت دسترسی به ابزارهای مفید، سفارشی‌سازی وب‌سایت، افزایش سرعت و بهینه‌سازی وب‌سایت، حفاظت از وب‌سایت در برابر نفوذ و حملات، افزایش قابلیت گسترش و انعطاف‌پذیری، صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌سازی فرآیند کار اشاره کرد.

 

در کل، نصب افزونه‌ها در وردپرس یکی از مزایای اصلی این سیستم مدیریت محتوا است که به شما اجازه می‌دهد تا وب‌سایت خود را با ویژگی‌های اضافی و سفارشی سازی شده به یک سطح بالاتر از عملکرد و کارایی برسانید.

 

 

توجه داشته باشید که برای انتخاب روش مناسب برای نصب افزونه وردپرس، باید نیازها و شرایط خودتان را مدنظر بگیرید. اگر می‌خواهید پلاگین‌های کوچک و ساده را نصب کنید، بهتر است از فروشگاه افزونه وردپرس استفاده کنید، اما اگر پلاگین‌های پیچیده‌تری را می‌خواهید نصب کنید، بهتر است از روش‌های دیگری مانند نصب از فایل ZIP یا نصب از FTP استفاده کنید.

 

همچنین، همواره باید از منابع معتبر و امن برای دانلود پلاگین‌ها استفاده کنید و پلاگین‌هایی که به روز نشده‌اند یا توسط توسعه‌دهنده‌ی آن به‌روزرسانی نمی‌شوند را نصب نکنید.